Над 800 000 лв. с ДДС ще даде Община Пловдив на

...
Над 800 000 лв. с ДДС ще даде Община Пловдив на
Коментари Харесай

Дават 800 хил. лева на архитекта на Лаута за проекти за благоустрояване и централния сектор

Над 800 000 лева с Данък добавена стойност ще даде Община Пловдив на компанията, която е направила плана за ст. „ Локомотив ” – „ Инжпроект ” ООД. Градските управляващи са пуснали непосредствено договаряне с компанията на арх. Константин Косев, който би трябвало да извърши четири действия:
Прочетете още
1.Изготвяне на капиталов план във фаза работен план за част „ Благоустройство и инфраструктура “ ;
Изготвяне на капиталов план във фаза работен план за част „ Централна естрада “ ;Упражняване авторски контрол за част „ Благоустройство и инфраструктура “;Упражняване авторски контрол за част „ Централна естрада “.
Дейностите включват работен план за централната естрада, както и план за цялата отвесна планировка на целия състезателен комплекс – пътна инфраструктура, паркинги, озеленяване, алеи и други.  Плюс авторски контрол по време на строителството.

Фирмата би трябвало да съобрази напълно плана си с сегашните действия, които се правят по другите три трибуни.  От градските управляващи се стимулират с директното договаряне, че  засягането на идейната фаза на капиталовия план при проектирането на Централната естрада, прилежащата инфраструктура и построените към този момент три трибуни, като се изключи че би довело до нарушение на авторски права, изисква взаимна работа, единодушие и утвърждение от страна на проектантите, изготвили капиталовия план във фаза абстрактен план и техническите планове на построените три трибуни, и осъществяващи авторски контрол върху частите. Поради това поръчката е на непосредствено договаряне с компания „ Инжпроект ” ООД, които са наети като подизпълнител от спечелилата компания за строителството „ Рудин ” ООД.

В условието е посочено, че трябва  да се резервира главният авто метод от северната страна на парцела, както и да се планува нов вход от източната страна, по ул. „ проф. Цветан Лазаров “. От южната  страна, според градоустройството, да се планува нова улица, от която се планува достъп до парцела за гостите, медиите, служебните лица и други Да се проектира създаване на улична мрежа и паркоместа, които да дават отговор на нормативите за спортни уреди. Също по този начин да се планува озеленяване и залесяване, зони за отдих и други по отвесната планировка. Централната естрада би трябвало да дава отговор на четвърта категория на УЕФА с всички нужни помощни пространства, зали, съблекални, вип и журналистически ложи.

До 5 септември компанията би трябвало да съобщи своите документи и в случай че няма обжалване в Комисия за защита на конкуренцията, може да се подписа контракт.  От Община Пловдив се надяват до края на годината планът да е подготвен и те да пуснат социална поръчка за строителството. То ще се финансира през 44-милионния заем, като от тях 12 млн. лв. са за Лаута.

Ето до каква степен са стигнали дейностите по Лаута: 



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР